Emociona’t

Els sentiments són una mena de resposta interna que ens indica si la situació que estem vivint està en harmonia amb la nostra essència més pura. Alguns sentiments són considerats  bàsics, perquè son més simples i és a partir dels quals es deriva la resta. Per exemple, la por és més bàsica que el terror.

En cada cultura es potencien uns certs sentiments, se n’eviten  d’altres i s’admeten diferents formes d’expressar-los.

Si volem ser feliços, hem de seguir el camí que marquen els sentiments. Són els que saben fer-nos sentir bé o no.

Els sentiments es manifesten com una sensació física. Quan estem bé, el nostre cos està relaxat i còmode, i això ens dona  sensació de benestar. Quan estem malament, en canvi, experimentem diverses sensacions desagradables per diferents zones del cos.

Conèixer i controlar les nostres emocions és vital per tenir una bona qualitat de vida. Les emocions ens ajuden a identificar diferents aspectes de les situacions que estem vivint, que de vegades poden passar desapercebudes  per a la nostra pròpia consciència. Ens permeten conèixer-nos millor i ens ajuden a relacionar-nos amb les persones del nostre entorn. Però quan no expressem els nostres sentiments o ho fem d’una manera inadequada, els problemes augmenten i  la salut se’n veu afectada.

01-SENTIMENTS

És molt important saber controlar les  emocions, encara que de vegades se’ns pugui escapar de les mans. Si tenim un conflicte,  ens hem de calmar al primer moment, no quan estem en el moment de més tensió, ja que ens serà molt més difícil fer-ho. Quan hi ha un conflicte sempre hi ha d’haver algú que faci el primer pas per aturar-lo.

Per això a l’escola hem dedicat una classe de tutoria a parlar dels sentiments i les emocions. Per grups hem  triat sentiments positius, com per exemple l’eufòria, l’alegria, la felicitat… i altres de negatius, com per exemple l’enveja, la ira,… i, finalment, hem pres consciència que dins nostre tenim un munt de sentiments que potser desconeixem i que per poder gestionar cal que siguem conscients que els tenim i siguem capaços de posar-los noms. Només si som capaços d’identificar-los podrem gestionar-los.

02-SENTIMENTS

Eugenia Rey

Anuncios