Ens volem limitats?

La nostra societat és cada cop més immediata;  ho volem tot  fet i al moment. La nostra societat és cada vegada més global i el nostre sistema de comunicació creix a una velocitat de vertigen. La nostra societat, diuen, és més oberta de mires, més tolerant, però la tolerància no treu que hi hagi un judici previ. Potser tenen raó i som molt tolerants,  tolerem moltes situacions, però potser és això, que senzillament les tolerem en comptes de fer per entendre-les i tractar-les com a “normals”: un nen que fa ballet com a activitat extraescolar o una noia aficionada als videojocs.

Estereotips, una paraula que ha estat tan pronunciada durant aquests darrers anys que ja n’estem tips. Sempre sentim el mateix: no ens hem de deixar portar pels estereotips, semblem formigues en fila perseguint  tendències, que si estereotips masculins, que si femenins… Monotonia i  reiteració d’un tema que ens provoca  mal de cap i que ja no  volem tractar més. D’acord, doncs. Evitem el problema, mirem cap a un altre costat, però els problemes s’han d’abordar, s’han d’intentar resoldre. Podem girar  el cap fins que ens agafi torticoli, però l’abast  d’aquesta  paraula ens continuarà perseguint.

02- Esteriotips

Nois, heu assajat  mai de cuinar, o de fer dansa o cant?, – activitats associades de forma automàtica com a aficions de dones. Noies,  heu provat mai els videojocs d’acció, el futbol, la guitarra elèctrica o el Rock?, -identificades automàticament com a aficions masculines. No ho veiem, i si continuem així ens perdrem mig món;  pot ser que tinguem un talent o  una debilitat per algun àmbit, però com  per “norma social” està lligat al “sexe oposat”, mai no gosarem desenvolupar.

No deixeu que el murmuri de la societat esculli per vosaltres, que no us condicioni.

Sigueu prou valents com per descobrir-vos i deixeu-vos sorprendre per la diferència, de ben segur que serà una experiència enriquidora.

Anuncios