Posa’t la gorra

Des de fa molts any,  a l’escola col·laborem amb la campanya solidària Posa’t la gorra tot venent-ne  a la entrada del centre als matins i a les tardes aprofitant l’entrada i sortida dels nens.

És una campanya promoguda per AFANOC ( Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya ), que va néixer el 1987 a partir de l’experiència d’un grup de pares i mares amb fills amb diagnòstic de càncer que es van adonar de les necessitats que es deriven d’aquesta malaltia. Per això van decidir trobar una solució que millorés la qualitat de vida d’aquests nens i de les seves famílies.

Es va construir la Casa dels Xuklis, situada a prop de la Ronda de Dalt, que és una casa d’acollida amb 25 apartaments individuals on es dona allotjament a famílies amb un infant amb càncer i altres malalties que s’han de desplaçar dels seus llocs d’origen per rebre tractament als principals hospitals de Barcelona especialitzats en el tractament de càncer infantil i necessiten un lloc per viure.

Us preguntareu per què s’anomena ‘Posa’ t la Gorra’. Doncs, com la majoria sabreu, un dels efectes secundaris del tractament que s’ administra als malalts de càncer és la pèrdua de cabell. Per aquesta raó, els voluntaris i col·laboradors es cobreixen el cap amb una gorra representant que tots som iguals amb una gorra al cap. Perquè cal recordar que els nens amb aquesta malaltia segueixen sent nens i nenes per sobre de tot, ja que encara que la malaltia els roba part del seu temps mai no els roba els somnis i il·lusions.

A més a més la campanya Posa’t la Gorra celebra cada any una festa amb la finalitat de recaptar fons per a la recerca del càncer infantil. Aquest és el dissetè any que es celebra i va tenir lloc dissabte 16 de desembre al parc de la Ciutadella. Encara que normalment se celebrava al zoo, s’ha mantingut la tradició de l’ entrada gratis al  parc per a tots aquells que ho fessin amb la gorra dissenyada, aquest any, per Desigual.

L’ impuls que dona el SCS-Sarrià a la campanya aportant diners a AFANOC ens fa partícips d’aquesta bona causa que ajuda a sensibilitzar la societat i pal·liar algunes de les necessitats que  es deriven  del diagnòstic del càncer.

Carla Mené

Anuncios