Jesús en oferta

Arribà sense avisar i entrà sense demanar permís. Va introduir-se com el matí es filtra per la persiana, instal·lant-se, a poc a poc, en el somriures que llueixen en els rostres de la gent. S’esmuny entre les tonalitats i el fosc reflex de l’ànima vianant dels nens somniadors. Llaminadura magnetitzada sense pols. Del transparent a l’opac pigmentant gradualment els carrers.

Ara esclata en descomptes, anuncis, catàlegs, percentatges, presses, persones, vaixelles, empentes i abrics. La multitud puja, la multitud baixa, mals humors, cues infinites, massa poc temps per allò que volem abraçar, i sempre més, i sempre. Reis mags i pare Noel i caga tió  i sant Pasqual i caganer. Superficial, banal, efímer, carnal, traïció a l’home. Prou!

Tornem a buscar el sentit, l’esperança. Tornem enrere, remuntem-nos a buscar el motiu d’aquesta celebració. Busquem l’escalfor de la família, l’escalfor d’una abraçada; no l’ofec de regals. Busquem  fer les coses bé,  viure el present com si ens importés el futur.

El Nadal no només són nous propòsits, temps on decidim millorar algun aspecte de la nostra vida, el Nadal no només són coses a fer: fer l’arbre, fer el pessebre, fer dinars i quedades, sinó que és despertar, és no permetre que aquestes coses a fer ens enceguin, obrir els ulls i veure  Déu en els altres.

02- Nadal

Des de l’equip de redactors de Què hi dius?, convidem  tots els lectors a participar en un concurs literari que consisteix a escriure un text, ja sigui en prosa o vers, en  què s’expliqui què representa per a vosaltres el Nadal i  com l’heu viscut. Teniu fins el dia 22  de gener de 2018 per enviar l’escrit al següent correu electrònic: revistabatxillerat@gmail.com. L’assumpte del missatge electrònic ha d’incloure el nom del participant.   El text serà avaluat per l’equip directiu  i  es penjarà el text guanyador a la revista de batxillerat.

Què hi dius? Ara és la teva!

LLuc Escuder

Anuncios