Campanya solidària de nadal

Cada any, quan arriba  Nadal, els alumnes de primer de Batxillerat fan una campanya per reunir  fons i ajudar  les persones sense sostre que viuen al carrer.

Aquesta campanya consisteix a aconseguir el màxim de diners per als més necessitats. Però, com aconseguim els diners?

Cada classe s’organitza per muntar una panera i omplir-la de menjar nadalenc: galetes, neules, torrons… És a dir, cadascú s’encarrega de portar alguna cosa per omplir-la. Després, es reparteixen números de tómbola a cada membre de la classe i aquests han de vendre’ls a familiars, amics, coneguts i saludats. L’últim dia de classe abans de Nadal se sorteja la panera entre tots els alumnes, però que et toqui no és el més important. El que de veritat omple és saber que estàs ajudant, amb el teu granet de sorra,  les persones que més ho necessiten.

Aquest any, tots els diners han estat destinats per a  comprar  sacs de dormir que han estat lliurats al Centre Assís -ONG de Barcelona que es mou gràcies al  voluntariat  de Barcelona l’objectiu de la qual és promoure processos d’inclusió social de persones sense llar. Aquest centre ha repartit els nostres sacs a persones que acudeixen  al  centre a menjar i dutxar-se, però  no tenen lloc on dormir.

Hem après que amb la suma de tots, podem dur a terme projectes socials i que qualsevol ajuda, encara que ens sembli mínima, es útil. És una gran cosa pensar que únicament per haver venut uns números i amb una mica del nostre temps, hem aconseguit fer aparèixer somriures en persones que potser no han somrigut en molt de temps.

Blanca Ortuño

Anuncios