Pessebre vivent

El Nadal és una època preciosa de l’any, és una època d’acolliment, d’alegria interior, de celebració que estem en família, amb els amics, festegem i passem bones estones, però sobretot donem gràcies, estem agraïts per ser com som, per tenir famílies que ens estimen, per tenir un lloc on celebrar el Nadal, i festegem que Jesús va néixer.

Malgrat això, l’actual societat de consum ha alterat la finalitat d’aquestes festes, ‘comercialitzant el Nadal’.

Són moltes les tradicions, com la de l’arbre de Nadal o la del pessebre -que acostumem a posar durant el pont de la Immaculada, el 8 de desembre- que ens acompanyen durant aquestes dates nadalenques. Aquesta última ens ajuda a contemplar el misteri de l’amor de Déu que s’ha revelat en la pobresa i en la senzillesa. 

L’escola també té tradicions, anualment els alumnes preparem un pessebre vivent per embellir-la, mostrar respecte davant les tradicions,  reunir els alumnes per cantar nadales i obrir-se als altres i celebrar el Misteri del naixement de Crist.

Com cada any, una secció  s’encarrega de preparar-lo, aquest any han estat els nens de P3, P4 i P5 amb les seves professores els protagonistes del nostre naixement. 

Organitzar tot el muntatge que comporta el pessebre requereix molta feina, molta dedicació i una gran dosi de treball en equip. Les mestres van  distribuir entre els més petitons tasques com dibuixar estrelles, preparar les cartolines, que els nens petits podien fer per preparar-ne el decorat. A cada classe se li va assignar una  quadre del pessebre, i els més afortunats, Jesús i Maria, van ser escollits per sorteig. Durant gairebé un mes han estat preparant-ho tot per que fos perfecte. I per fi va arribar el dia, el dia del pessebre vivent a l’escola Sagrat Cor Sarrià.

Com cada any, els alumnes, professors, personal no docent i qualsevol persona que sigui a l’escola,  està convidada a la representació del pessebre de Betlem. Seguint un ordre rigorós, aquest any vam ser convidats a baixar a la sala d’actes on vam poder contemplar els quadres nadalencs que havien preparat els més petits i acompanyar-los amb les nadales que havien preparat amb la professora de música. Tots van posar molt d’entusiasme a mostrar “als més grans”  el que havien preparat i   les cançons que havien assajat. L’escala blanca, camí natural de baixada a la sala  d’actes, es convertí per unes hores en un cabalós riu on els més menuts pescaven, rentaven la roba i rebien els visitants.   

La família del Sagrat Cor- Sarrià se sent, al llarg d’aquests dies, encara més família. Gràcies a Educació Infantil, aquest any, per fer-ho possible.

Eugenia Rey

Anuncios