JovEmprèn

Els alumnes de primer de batxillerat que fan empresa s’han presentat a un concurs anomenat JovEmprèn que és un programa organitzat per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, amb el finançament de la Fundació La Caixa, Obra Social.

El repte consisteix  que nosaltres, els alumnes, creem una mini empresa en grups reduïts que produeixi un producte que ajudi  la societat, que solucioni un problema o que afavoreixi al medi ambient. 01-JovEmprènEls objectius del programa són fomentar l’esperit emprenedor i potenciar entre els joves actituds positives vers la cultura emprenedora i potenciar els valors de l’empreneduria com la creativitat i la generació d’idees, la iniciativa, l’esforç, la planificació alhora que s’intenta  eliminar la por a assumir riscos…

Els alumnes van haver d’assistir a una presentació a principi de curs al Teatret de Sarrià, on dues organitzadores els van presentar el programa, el funcionament i els van resoldre els dubtes, i finalment van proposar de fer una enquesta perquè els estudiants poguessin orientar-se cap a quina responsabilitat laboral tiraven dintre l’empresa – si eren més de finances, o investigadors, o més resolutius i organitzadors. Aquesta presentació  va servir als alumnes per fer-se una ide02-JovEmprèna del funcionament, de les dates de presentacions, i arran d’aquesta trobada  van sorgir idees de com organitzar-se, ja que els alumnes, dintre el grup de la seva empresa,  s’hauran de repartir les tasques -un que s’ocupi més de de la comptabilitat, un altre del màrqueting, un altre que dirgeixi la resta de l’equip…

El 10 d’octubre els alumnes van anar al Teatre de Sarrià, on dos professionals de l’ àmbit empresarial, el director de l’ agència de màrqueting La patata caliente Jaime Rodríguez i Marc Soler, desenvolupador de negocis digitals a Tiempos de negocio, van anar a explicar-los els seus mètodes i els seus punt de vista, i el funcionament de les empreses d’avui en dia. Es van centrar molt04-JovEmprèn en el màrqueting i les finances i tots els dubtes que els alumnes  tenien els van resoldre i els van donar molt bons consells per arribar a l’èxit. Els alumnes van valorar-ne  molt les opinions, ja que eren dues persones expertes i apassionades del món empresarial, i gràcies a ells es van fer a la idea del que suposa ser emprenedor: cal esforç,  sacrifici i coherència.

Els nostres petits empresaris ja s’estan preparant per a la presentació i els vídeos promocionals  de les seves propostes per al programa JovEmprèn, tots treballant amb molta il·lusió, cooperació i constància. Lectors, us mantindrem informats.

Elena Pujol

 

Anuncios