Les supernoves

El dia 27 de novembre a les 19 hores del vespre alguns alumnes de primer de batxillerat van assistir a una conferència sobre astronomia a la UB per tal de complementa la informació del seu projecte.

La conferència va ser presentada per Carles Badenes, astrònom professional de la University of Pittsburgh, qui va plantejar-la tot començant per una introducció històrica, en la qual va mencionar  científics com Tychon Brahe (1546-1601) o Johannes Kepler (1571-1630). Tot seguit es referí als  orígens astrofísics i la llum de les estrelles, continuà amb una classificació de les supernoves i es centrà en l’explicació del tipus la que son aquelles que es formen a partir de la col·lisió de les nanes blanques. I finalment tractà una pregunta freqüent: com es pot pesar una estrella que ja no existeix?

supernova - 09

Finalment, va  donar veu als assistents per poder-li plantejar els seus dubtes i preguntes. Responent les qüestions va tocar temes com els materials radioactius, els nous avenços i futurs projectes dels astrònoms, entre altres.

 

La major part dels assistents a la conferència van ser persones d’edat avançada encuriosides per allò que és astral, estudiants de carrera que complementen els seus coneixements, algú que es documentava per a la tesi doctoral i un grup reduït d’alumnes del Sagrat Cor acompanyats pels  professors de projecte.

supernova - 08

Tot i que el vocabulari emprat pel conferenciant va ser complex, la participació, en la roda de preguntes, dels alumnes del Sagrat Cor demostra un clar progrés en el projecte, la implicació i les ganes d’aprendre més enllà de la recompensa acadèmica que comporta.  

Des de Què hi dius? animem  tots els alumnes de Batxillerat a participar d’aquestes oportunitats que ens ofereix el col·legi.

Lluc Escuder

Anuncios