Bondat? Ves amb compte

Com pot una persona no sentir-se ofesa quan pel fet de ser bona, li prenen el pèl?  El món està ple de persones que s’aprofiten constantment  d’aquesta bondat, ja que són víctimes fàcils d’enganyar i no s’ adonen del que realment està passant.

Probablement a molts de vosaltres us pot resultar familiar  el cas en  què algú et demana  alguna cosa i has dit ‘sí’ quan realment volies dir ‘no’, i acabes en una situació que no volies i no tenies per què acabar. Senzillament,  perquè ets incapaç de negar-t’hi.

Dit això, que no va més enllà d’una situació que es repeteix quotidianament, hi ha altres casos on l’abús de la bondat de l’altre frega la immoralitat: estem parlant de treure rendiment del patiment aliè: com algú pot  ser capaç de fer veure que és mut i que està recolzant la causa d’una ONG per tal d’agafar-te el mòbil? Sé de què parlo, perquè he presenciat aquesta situació.

El presumpte lladregot s’apropa a nosaltres per deixar-nos una tarja; la mirem encuriosides i mig interessades i, mentre estem distretes, intenta agafar el mòbil. Òbviament, tot era un esquer.

Podríeu pensar que la nostra voluntat és criminalitzar aquest col·lectiu. Ni de bon tros! Volem des d’aquí denunciar l’intrusisme d’algunes persones que, sense escrúpols, juguen amb la bondat d’uns i les necessitats dels altres. No ho hem de permetre!

De gent bona, n’hi ha molta; la majoria, ens atreviríem a dir i per això hi ha qui n’abusa. Nosaltres hem de saber discriminar i donar suport a totes les iniciatives que creguem  lícites i ètiques. Desconfiar de tothom no és la millor manera de viure en societat, ara bé, per part nostra hem de tenir prou seny per no deixar les motxilles obertes a terra mentre distretament consultem la ruta de l’autobús o plantar el mòbil sobre la taula d’una terrassa qualsevol mentre fem un cafè amb els amics.

Seguim, doncs, sent bones persones, però no cal que anem sempre amb el lliri a la mà, ens el podrien prendre!

02 Bondat
                                                                     ‘La bondat  és el reflex de la grandària del teu cor i la riquesa dels teus sentiments.’

Sofía Biosca

Anuncios