L’ex alcalde de Sant Quirze ens visita

David Mascarella, ex alcalde de Sant Quinze, ha fet una xerrada als alumnes del TR ‘El nostre món’ i els ha explicat l’experiència personal com a màxima autoritat del municipi.

En el moment en  què va ser proclamat batlle tenia uns 38 anys i el seu propòsit era sentir-se útil per al poble. “Al principi, em venien grans totes les reunions amb alcaldes d’altres comarques” afirma David Mascarella quan es refereix als inicis en el consistori.

Des de la seva posició podia veure com la gent, tant la que treballava i s’esforçava com la que no, anava pujant de càrrecs. Segons ell, aquesta era una part injusta i mai viscuda que sorprenia molt.

Segons Mascarell, els valors necessaris per a aquesta tasca són sobretot la dedicació i la iniciativa. Però també són molt importants la visió dels canvis que vol produir, tenir en compte l’ opinió dels veïns i la comunicació.

De totes les experiències com a alcalde les que més el van satisfer va ser el projecte de col·lectors i depuradores com a solució d’un problema d’aigües residuals que venien de dos pobles veïns i que baixaven per tota la riera matant els peixos i el projecte d’asfaltatge i il·luminació dels carrers, pel qual va rebre moltes crítiques, algunes de les quals constructives, ja que els veïns n’havien de pagar una part perquè les subvencions no eren suficients.

Com a recomanació per a aquells qui volen ser polítics, l’ex alcalde suggereix començar a visitar ajuntaments per estar en contacte amb la gent d’allà i familiaritzar-se amb la professió.

 

Anuncios